Chlapcom do 10 rokov sa podaril husársky kúsok

Chlacom do 10 rokov sa túto sezónu skvelo darí a tieto slová potvrdzujú svojimi výkonmi v detskom Davis cupe. Naše dva tímy A,B doslova preleteli pavúkom v oblastnom kole detského davis cupu a za celé oblastné kolo tím A v zložení Oleh Pavlysh, Artur Bartovic a Jakub Rusnák neprehral ani jeden zápas. Skvelé výkony podal aj tím B v zložení Marek Konopka, Daniel Massalkhi a Matej Mĺkvy, ktorí prehrali iba jeden zápas. Obidva tímy sa kvalifikovali do regionálneho kola, ktoré sa uskutočnilo 19-21.9.2020 na domácich kurtoch Tk Kúpele Piešťany.

Domáce prostredie chalanov nesmierne motivovalo a podaril sa im husársky kúsok, keď obidve naše družstvá dominovali medzi 24 tímami z celého Západoslovenského regiónu a zahrali si proti sebe finále Regionálneho kola. Finále ponúklo vyrovnané zápasy ale skúsenejší tím A napokon zvíťazil v pomere zápasov 3:2. Obidva naše tímy sa tak kvalifikovali do celoslovenského finále detského Davis cupu v národnom tenisovom centre, ktoré sa malo konať minulý týždeň 1.-3.10.2020.

Celoslovenské finále sa presúva z dôvodu sprísnených opatrení Ústredného krízového štábu SR v súvislosti pandémiou  COVID-19. Celoštátne kolo sa presúva predbežné na 26.-28.11.2020.

Našim chlapcom držíme palce a veríme, že čas navyše využijú na prípravu na záverečný turnaj a že sa im bude dariť rovnako ako doteraz!:)